Tatarský biftek
Suroviny
(pro 1 osobu)
200 g svíčkové nebo kvalitního zadního hovězího
1/2 cibule
1 žloutek
sůl, pepř
worchestrová omáčka
plnotučná hořčice
kečup jemný i ostrý
topinky
1 stroužek česneku
Postup
Maso nejprve uškrabeme nožem, abychom odstranili blány. Pak ho umeleme v mlýnku, pokud je třeba, umeleme ho ještě jednou. Na talíři z masa uděláme bochánek, do kterého dáme žloutek. Kolem masa rozdělíme velmi drobně nakrájenou cibuli, pepř a sůl. Servírujeme s plnotučnou hořčicí, kečupy a worchestrovou omáčkou. Do masa postupně vmícháváme ingredience podle vlastní chuti.
Podáváme s topinkami a česnekem na jejich potření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 76 426x
Komentáře receptu Tatarský biftek
Mirek: | čtvrtek 27. června 2013 |
Nechci radit, ale kdybyste někteří přidali k vašemu oleji, paprice a kmínu ještě trošku majoránky a namočenou housku, tak si klidně můžete upéct sekanou. A ti, co ho nemelou, tak ať zkusí naškrábat ze zadního 40, byť jen 100 gramových porcí. Na přání pro akci jich dělám třeba i 70. Škrábu ze svíčkové jen doma max. 5 porcí. Takže zkoušejte a tvořte to, co vaší chuti vyhovuje nejvíc. | |
Jirka: | neděle 19. srpna 2012 |
Srávný tatarák potřebuje notnou dávku dobrého olivového nebo slunečnicového oleje. Zkuste to, pak je tatarák o level výš. | |
anonym: | čtvrtek 7. června 2012 |
Tatarák je má neojoblíbenější pochutina. Ale že bych do toho někdy dala olej, tak to se ještě nestalo. Chápu, že někdo to má tak rád, ale já mám raději klasický domáci Tatarák bez oleje. | |
anonym: | pátek 2. března 2012 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare | |
anonym: | pátek 2. března 2012 |
TEN KEČUP TAM NEPATŔÍ | |
anonym: | úterý 19. července 2011 |
Poprvé jsem jedl tatarák v jedné restauraci v roce1967(tehdy za 17 Kčs.Tak mi to zachutnalo,že jsem jej začal "tvořit" sám.Nyní (omlouvám se oponentům)Používám 18 "vylepšených"přísad a všem to chutná.Nejdůležitější je vždy kvalita masa. | |
anonym: | úterý 5. dubna 2011 |
a jeste trochu kari | |
Sidy_cz: | neděle 16. ledna 2011 |
Dnes ho jdu připravit, bez oleje samozřejmě. Ale kávová lžička hořčice nic nezkazí. Kečup ostrý, špetku celého kmínu. Maso meleme 2 x jinak souhlas se zbytkem receptu :-) | |
Evžen: | sobota 28. srpna 2010 |
-Kečup?! Vy by jste si dali k bifteku kečup?! -Hořčice? Tou se zcela zabije chuť tataráku i topinek. Tedy nevim... Ale zdá se mi, že tam těch ingrediencí je až až. Tatarák je tím lepší, čím méně toho tam je (myšleno množství druhů ingrediencí). Pořádná nálož masa, cibule, osolit, opepřit... Hodit žloutek, jemně zamíchat a hurá na topinku s česnekem |
|
Janci: | pátek 27. srpna 2010 |
A s tím kečupek jak psala Markéta - souhlasím. Všichni furt Heniz, Heinz a mě osobně vůbec nechutná. Více si pochutnám na Hellmans nebo kečup McDonald. Ale proti gustu žádný dišputát.:-) | |
Janci: | pátek 27. srpna 2010 |
Určitě bych přidala ještě trošku mleté papriky a kdo má rád pikantnější tak kapánek chilli omáčky nebo pálivé papriky. A jak už tady zaznělo, neuškodí trošku mletého kmínu, ale většinou ho nemám, tak dělám bez něj. Maso melu odjakživa a nikdy mi nezhořklo ani nepustilo šťávu a že jsem se jich něco v restauraci nadělala :-) No a jinak z kuchařského pohledu olej výslovně zakazuji, ale když to někomu chutná, tak proč ne. zažila jsem i maggi v tataráku. | |
anonym: | úterý 1. června 2010 |
olej do tataráku nepatřil nikdy,ale každý podle svého gusta | |
Markéta: | úterý 23. února 2010 |
Já myslím, že kečup si může dát každý sám dle svého gusta ... Někomu třeba zase nechutná Heinz ... | |
anonym: | úterý 23. února 2010 |
Akorát na kvalitní maso takhle hnusný kečup Neli :( Když už tak kvalitní kečup Heinz,nebo jiný. | |
anonym: | čtvrtek 4. února 2010 |
v receptech opravdu olej není to se tam nedává | |
anonym: | pondělí 1. února 2010 |
chybí mi tam paprika. Servíruji ho tak, že kolem bochánku uškrabaného masa (nemelte - maso zhořkne a ztratí spoustu šťávy), do nějž je opatrně do důlku vložený žloutek, dám kroužky z větší cibule - takové obroučky, do kterých jako do ohrádek dám všechny další ingredience. Nezapomeňte taky na kmín! Olej ne! | |
anonym: | úterý 12. ledna 2010 |
Tatarák je pokrm dost náročný na náš zažívací trakt a někteří zvás do toho ještě cpou olej, aby si to jak tak koukám to trávení ještě více zkomplikovali.Nevím kde ten anonym na hoře sebral, že olej je v každém receptu k přípravě tataráku. Když si to chceš zjemnit tak si ho jemně mni. | |
anonym: | pondělí 28. prosince 2009 |
Tatarský biftek je vynikající krmě. Zakazuje-li jej Evropská unie, zakažme Evropskou unii. Díky. | |
KAREL: | čtvrtek 24. prosince 2009 |
JSEM MILOVNÍK TATARÁKU OLEJ NEDÁVÁM, JINAK SOUHLASÍM - MÁ TAKHLE CHUTNAT, ALE... JENOM ŠKRABAT... NEMLET, - MLETÝ TOLIK NECHUTÍ bon apetit |
|
anonym: | pondělí 7. prosince 2009 |
olej se nedává do tataraku | |
anonym: | pátek 6. června 2008 |
Je to podla chuti, ak sa vsetko zmiesa, ma to kompaktnu chut, (zmiesane by to malo postat aspon jeden de), ak to miesate na tanieri, chvilku citite maso , chvilku cibulu, alebo vajcko... jednoducho - ako komu chuti... ja maso neskriabem nozom, ale 3x pomeliem, ale urcite, URITE ! maso NEMIXOVAT !!! | |
anonym: | úterý 22. dubna 2008 |
Podle mě k tataráku patří i ten obřad přípravy u stolu a každý si ho může namíchat podle vlastní chuti, ale je to věc názoru. V restauraci vám ho taky nenamíchají. A pokud jde o olej, nedomnívám se, že je v každém receptu, zjemní se a spojí dostatečně žloutkem, ale když vám to tak chutná... | |
anonym: | úterý 22. dubna 2008 |
a nevim no ale takhle bych to nikdy neudelala....to smíchám dohromady hned...je to i lepší než to smíchávat na talíři... | |
anonym: | úterý 22. dubna 2008 |
olej se dotataráku přidává proto, aby se to zjemnilo a bylo to mazlavé...najdete to v každém receptu... | |
anonym: | úterý 19. února 2008 |
Toto je ten opravdu nej.tatarak | |
anonym: | středa 19. září 2007 |
Kde je v receptu, že se tam přidává olej? | |
anonym: | středa 19. září 2007 |
Plně s Vámi souhlasím, já nedávám hořčici, ale můžu to vyzkoušet.Ovšem přidání oleje do tataráku je zhovadilost I. stupně. | |
anonym: | sobota 2. června 2007 |
plně s vámi souhlasím.na dnešní večer připravuji tatarák přesně jako podle vašeho receptu. | |
anonym: | sobota 17. března 2007 |
takhle má vypadat a chutnat tatarák. Jsem velkým příznivcem této lahůdky, kterou sám též připravuji. Co čtu na netu za zhůvěřilé recepty to mě hlava nebere. Takhle si ho připravte a dobrou chuť. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!