Dušené hlávkové zelí
Suroviny
1 hlávka zelí (bílé nebo červené)
100 g tuku (nejlépe sádla)
1 cibule
2 lžičky kmínu
2 lžíce cukru
sůl
ocet podle chuti
1 syrová brambora
Postup
Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku na pánvi necháme zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem a cukrem. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme. Na závěr přidáme ocet podle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 17 429x
Komentáře receptu Dušené hlávkové zelí
Týnka: | sobota 5. října 2013 |
Bezva receptík, konečně postup, který jsem potřebovala. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!