Králík pečený na slanině
Suroviny
1 králík
1 cibule
80 g slaniny
50 g másla
lžička hladké mouky
5 kuliček pepře
sůl
podle chuti ocet
Postup
Králíka opláchneme a protáhneme hustě na proužky nakrájenou slaninou a posolíme. Zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, dáme na pekáč a přidáme máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na slanině ji osmahneme. Vložíme králíka a z obou stran ho opečeme. Podlijeme, přidáme trošku octa, koření a pečeme. Během pečení králíka poléváme výpekem a podléváme vodou nebo zeleninovým vývarem. Když je maso měkké, přendáme ho na jiný pekáč a výpek přelijeme na pánev, zahustíme poprášením hladkou moukou, nebo mouku dohladka rozkvedláme ve studené vodě a přilijeme k výpeku, povaříme. Před podáváním šťávy z ní odstraníme koření.
Přílohy: knedlíky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 710x
Komentáře receptu Králík pečený na slanině
anonym: | neděle 24. září 2006 |
Tak tohle nema chybu |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!