Telecí srdce na slanině
Suroviny
2 telecí srdce
1 lžíce oleje
150 g slaniny
1 cibule
2 lžičky sladké papriky
špetka bílého pepře
špetka rozmarýnu
Postup
Telecí srdce rozpůlíme, odstraníme blány a zbytek sražené krve, důkladně omyjeme ve studené tekoucí vodě a osušíme. Srdce ze všech stran potřeme olejem a vetřeme do něho pepř a rozmarýn. Obě půlky srdce obalíme plátky slaniny a zpevníme několika párátky nebo silnější nití.
Cibuli oloupeme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. Zbývající olej smícháme se sladkou paprikou a do této směsi na chvíli ponoříme cibulové plátky, které potom opečeme na kraji grilo dozlatova a do křupava.
Na dřevěném uhlí na středním žáru grilujeme telecí srdce za stálého otáčení asi 25 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 324x
Komentáře receptu Telecí srdce na slanině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!