Sele grilované na rožni
Suroviny
1 hřbet z menšího selete (1 - 1,5 kg)
olej
několik plátků slaniny
sůl
MARINÁDA:
250 ml vinného octa
500 ml červeného vína
1 bobkový list
špetka pepře
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžička tymiánu
2 lžíce jemně nasekaného celeru (může být i sterilovaný)
1 lžíce cukru
1 pórek nakrájený na plátky
Postup
Výše uvedené suroviny smícháme a připravíme marinádu, do které dáme maso, které necháme minimálně dvě hodiny marinovat a během této doby maso otáčíme. Nejlepší je nechat marinovat 24 hodin. Po vyndání z marinády hřbet osučíme a dáme na rožeň potřený olejem tak, aby byl dobře vyvážen. Maso obložíme plátky slaniny, které na griládu dobře upevníme silnější nití a celé lehce potřeme olejem.
Dáme do rozpáleného grilu a podle tloušťky masa otáčíme asi 60 - 80 minut. Posolíme až po skončení grilování.
Po konci grilování ještě tak 10 min počkáme s porcováním, aby z masa nevyteklo moc šťávy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 181x
Komentáře receptu Sele grilované na rožni
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!