Telecí filet na pepři ve fólii

Suroviny

600 - 700 g telecího filetu
1 lžička bílého pepře
1 lžička zeleného pepře
1 lžička černého pepře
1 lžička červeného pepře
1 lžička mořské soli
olivový olej
1 citron (chemicky neošetřený)

recept nemá fotografii

Postup

Užší část filetu zatočíme dospod tak, abychom vytvarovali rozvoměrný kus masa a zafixujeme párátky. Maso osmahneme zprudka na jedné straně minutu, poté další minutu na straně druhé. Necháme vychladnout a odstraníme párátka.

Všechny druhy pepře najednou utlučeme v hmoždíři a potom přimícháme sůl.

Připravíme si fólii na pečení tak velkou, aby se do ní dal zabalit celý filet. Fólii potřeme olejem, posypeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Položíme na ní filet a pevně zabalíme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Potom filet 12 minut pečeme v parní troubě (příp. vaříme 9 - 10 minut v parní lázni).

Filet vyjmeme z páry, resp. troubu přepneme na horký vzduch 70 °C (příp. předehřátých 80 °C elektrické trouby). Telecí maso pečeme ještě 20 minut. Střed masa by měl mít teplotu 65 °C.

Podáváme se zeleninovou rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 449x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí filet na pepři ve fólii


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist