Telecí filet na pepři ve fólii
Suroviny
600 - 700 g telecího filetu
1 lžička bílého pepře
1 lžička zeleného pepře
1 lžička černého pepře
1 lžička červeného pepře
1 lžička mořské soli
olivový olej
1 citron (chemicky neošetřený)
Postup
Užší část filetu zatočíme dospod tak, abychom vytvarovali rozvoměrný kus masa a zafixujeme párátky. Maso osmahneme zprudka na jedné straně minutu, poté další minutu na straně druhé. Necháme vychladnout a odstraníme párátka.
Všechny druhy pepře najednou utlučeme v hmoždíři a potom přimícháme sůl.
Připravíme si fólii na pečení tak velkou, aby se do ní dal zabalit celý filet. Fólii potřeme olejem, posypeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Položíme na ní filet a pevně zabalíme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Potom filet 12 minut pečeme v parní troubě (příp. vaříme 9 - 10 minut v parní lázni).
Filet vyjmeme z páry, resp. troubu přepneme na horký vzduch 70 °C (příp. předehřátých 80 °C elektrické trouby). Telecí maso pečeme ještě 20 minut. Střed masa by měl mít teplotu 65 °C.
Podáváme se zeleninovou rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 449x
Komentáře receptu Telecí filet na pepři ve fólii
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!