Zimní puding

Suroviny

800 g mražených švestek
200 ml Portského vína
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce třtinového cukru
100 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého jogurtu

recept nemá fotografii

Postup

Švestky trochu rozmrazíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Víno, vanilkový a třtinový cukr povaříme 2 - 3 minuty. Švestky rozdělíme na 2 porce, kdy jednu po druhé povaříme v lehce bublajícím vinném nálevu doměkka. Švestky vyndáme a nálev zredukujeme asi na 100 ml. Polovinou vzniklého dresinku pokapeme švestky a dáme je stranou. Zbylý dresink necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Šlehačku vyšleháme dotuha, přimícháme jogurt a vychladíme. Těsně před podáváním vmícháme do smetanové směsi dresink z Portského vína, jen zlehka, aby smetana získala mramorování.

Švestky rozdělíme do dezertních skleniček a nazdobíme jogurtovou smetanou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 675x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zimní puding


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist