Zimní puding
Suroviny
800 g mražených švestek
200 ml Portského vína
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce třtinového cukru
100 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého jogurtu
Postup
Švestky trochu rozmrazíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Víno, vanilkový a třtinový cukr povaříme 2 - 3 minuty. Švestky rozdělíme na 2 porce, kdy jednu po druhé povaříme v lehce bublajícím vinném nálevu doměkka. Švestky vyndáme a nálev zredukujeme asi na 100 ml. Polovinou vzniklého dresinku pokapeme švestky a dáme je stranou. Zbylý dresink necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Šlehačku vyšleháme dotuha, přimícháme jogurt a vychladíme. Těsně před podáváním vmícháme do smetanové směsi dresink z Portského vína, jen zlehka, aby smetana získala mramorování.
Švestky rozdělíme do dezertních skleniček a nazdobíme jogurtovou smetanou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 675x
Komentáře receptu Zimní puding
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!