Bochánky se šlehačkou

Suroviny

160 g hrubé mouky
90 g másla
1/4 l vody
špetka soli
4 celá vejce
šlehačka
1 lžíce cukru
tuk na vymazání plechu
případně vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme mouku, odstavíme z ohně a ihned mícháme, dokud se neutvoří hladká hustá hrouda. Znovu ji dáme na mírný oheň propařit. Pak těsto přendáme do studené mísy a mícháme stále do zchladnutí. Pak postupně do těsta zatíráme vejce. Důkladně vymíchané těsto dáme do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou trubičkou a na tukem vymazané plechy stříkáme malé bochánky. Pokud na ně nebudeme dávat polevu, potřeme je vejcem. Bochánky dáváme do trouby silně vyhřáté a 5 minut troubu neotvíráme. Po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme při mírné teplotě. Vychladlé bochánky plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Zdobíme polevou nebo moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 685x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bochánky se šlehačkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist