Brusinková paštika

Suroviny

100 g sušených brusinek
100 ml rumu
100 g másla
200 g anglické slaniny
500 g kuřecích jater
20 lístků čerstvé bazalky
1 cibule
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička rozmarýnu
5 stroužků česneku
250 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Brusinky propláchneme, dáme do misky a přelijeme rumem. Necháme asi 12 hodin odležet v chladu. Během této doby se brusinky zabarví rudočerveně.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi 15 minut. Pak přidáme bazalku, pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolistujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ještě dvě minuty restujeme.

Do mixéru nalijeme smetanu, přidáme pokrájenou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme dohladka. Pak směs dáme do mísy, překryjeme fólií a dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, aby ztuhla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 437x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brusinková paštika


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist