Vepřové medailonky na jablkách
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g libového vepřového masa (kotlety, kýta, panenka)
1 lžička soli
1 lžička pepře
2 jablka
100 g másla
4 lžíce ostrého kečupu
větší kus alobalu
Postup
Vepřové maso nakrájíme na plátky, opláchneme studenou vodou, osušíme a naklepeme přes mikrotenovou fólii. Po obou stranách osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Alobal poklademe máslem nakrájeným na plátky a na něj rozložíme polovinu plátků jablek, zakapeme je kečupem. V další vrstvě položíme vepřové medailonky, na ně zbývající jablka, kečup a nakrájené máslo. Alobal důkladně zabalíme, aby nevytékala šťáva. Dáme ho na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180.C asi 45 minut. Pak alobal rozbalíme a maso s jablky rozdělíme na 4 porce.
Podáváme s bramborami nebo s hranolkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 220x
Komentáře receptu Vepřové medailonky na jablkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!