Kachna pečená na hruškách
Suroviny
1 kachna
1 lžíčka soli
4 hrušky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky skořice
80 g másla
150 ml červeného vína
500 ml zeleninového vývaru
Postup
Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky bez jadřince. 10 čtvrtek hrušek vložíme do kachny s tymiánem, skořicí a máslem a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170.C asi 45 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších asi 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem a v případě potřeby podléváme zbývajícím vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190.C. Za občasného polévání kachny výpekem ji dopečeme dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 226x
Komentáře receptu Kachna pečená na hruškách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!