Hovězí na žampiónech a víně
Suroviny
500 g zadního hovězího
150 g žampiónů
1 červená paprika
1 cibule
500 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
hrnek smetany
tmavá jíška
sůl
sladká paprika
kayenský pepř
Postup
Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme pokrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno. Osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře. Zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem. Asi hodinu vaříme, až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří. Poté přidáme žampióny nakrájené na plátky. Opět povaříme asi 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 878x
Komentáře receptu Hovězí na žampiónech a víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!