Fusili s tuňákem a kapary
Suroviny
250 g těstovinových vřeten (fusili)
350 g zeleninové směsi nakládané v oleji (cibule, cukety, houby, papriky apod.)
150 g tuňáka ve vlastní šťávě
50 g oliv plněných paprikou
3 lžíce kaparů
1 svazek hladké petrželky
sůl
ZÁLIVKA:
1 stroužek česneku
2 - 3 lžíce balzamikového octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat.
Nakládanou zeleninu necháme okapat, nálev si zachytíme a vmícháme do vařených těstovin. Zeleninu dle potřeby nakrájíme na kousky, tuňáka rozebereme na menší díly. Vše vmícháme do těstovin. Na závěr přidáme na plátky nakrájené olivy, kapary a jemně nasekanou petrželku.
Zálivku vyšleháme z rozetřeného česneku, octa, oleje, soli a pepře. Směs vmícháme do salátu a necháme hodinu odležet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 320x
Komentáře receptu Fusili s tuňákem a kapary
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!