Rigatoni s mořskými plody
Suroviny
250 g krátkých makaronů (rigatoni)
6 lžic olivového oleje
3 lžíce bílého vinného octa
1 cibulka
2 stroužky česneku
1 malá feferonka
3 rajčata
300 g mražené směsi mořských plodů
špetka šafránu
1/2 lžičky kari
4 - 5 lžic suchého bílého vína
čerstvě mletý bílý pepř
1 svazek bazalky
1/2 svazku kopru
Postup
Těstoviny uvaříme ve větším hrnci, aby byly na skus, scedíme je, propláchneme vlažnou vodou a necháme je okapat. Potom je promícháme se dvěmi lžícemi oleje a dvěmi lžícemi octa. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, feferonku najemno nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme slupku, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme zmrazené mořské plody, osolíme, okořeníme a zvolna dusíme několik minut. Přimícháme víno a dusíme ještě 2 minuty. Směs necháme trošku vychladnout, přidáme kostičky rajčat, osolíme a opepříme. Dochutíme octem a vmícháme do těstovin.
Salát necháme hodinu odležet a servírujeme ho posypaný nasekanými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 611x
Komentáře receptu Rigatoni s mořskými plody
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!