Plněná jablka
Suroviny
2 kyselejší jablka
100 g rozinek
100 g plátků mandlí
100 ml sladkého bílého vína
2 lžíce ovesných vloček
špetka skořice
citronová šťáva
meduňka
vanilková zmrzlina
Postup
Rozinky namočíme na 30 minut do studené vody. Omytá jablka přepůlíme, zbavíme jádřinců a opatrně vyřízneme většinu dužiny. Rozinky slijeme, smícháme s vločkami, plátky mandlí a pokrájenou dužinou jablek, zalijeme polovinou vína a dáme do ledničky.
Z citronové šťávy, zbytku vína a skořice smícháme marinádu, kterou potřeme vydlabané půlky jablek, krátce je ogrilujeme a plníme rozinkovou směsí.
Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny ozdobené snítkou meduňky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 123x
Komentáře receptu Plněná jablka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!