Rajský protlak
Suroviny
3 kg rajčat
3 velké cibule
100 g soli
650 g cukru
1/4 l 8% octa
Postup
Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut. Propasírujeme přes cedník a dáme znovu vařit. Přidáme cukr a ocet, necháme přejít varem a ještě horké plníme so sklenic.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 21 701x
Hodnocení receptu:
4,50 (počet: 26)
4,50
26
10
Komentáře receptu Rajský protlak
anonym: | neděle 12. srpna 2012 |
Omlouvám se mail adr:ok2pha@gmail.com tel: 595170234 | |
ok2pha@gmail.com: | neděle 12. srpna 2012 |
Zdá se, že mnoho lidí nepochopilo, co je to rajský protlak. Co nám tu sevírují v marketech, to se za tu cenu nedá ani vyrobit.. Vemte si 2,5 kg domácích rajčat /takový mám nerez. hrnec/ ,dno zaliju olivovým exetra virgin oil. rozpálím a za stálého míchání redukuju, redukuju, redukuju.Zapoměl jsem říct, že lehce přisolím, jinak nic navíc. Nevím proč bych tam měl cpát cibuli, či jiné sračky. Takže resumé: dostanete z toho asi 400 gr finálního výrobku. Ale stojí to za to, nic lepšího jste v životě nežrali. Výtěžnost: nic moc. Finální barva tmavě hnědá.Nemusíte ani dávat do mrazáku, pokud je dobře zredukovaná. Ideální na špagety.Můžete se ozvat Pepa ok2pha@email.com | |
frajér: | úterý 15. listopadu 2011 |
kam stěma cibulema | |
anonym: | sobota 20. srpna 2011 |
Je tam moc všeho, chuť rajčat zmizela v přemíře cukru a octa. | |
Martin: | středa 6. října 2010 |
Zdá se mi že je tam moc octa. | |
Zdena: | čtvrtek 9. září 2010 |
Propasírovanou hmotu vaříme za stálého míchání, dokud se neodpaří potřebné množství tekutin - pak protlak nebude příliš řídký - záleží na Vás, jakou zvolíte konzistenci. | |
anonym: | pondělí 6. září 2010 |
zda se mi to ridky co mam delat |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!