Gruzínská kuřecí polévka
Suroviny
1/2 kuřete
1,5 l vody
60 g másla
40 g hladké mouky
1 cibule
50 g vlašských ořechů
50 g jarní cibulky
šťáva z 1/2 citronu
2 žloutky
petrželová nať
špetka šafránu
sůl
Postup
Kuře omyjeme a dáme do studené vody, osolíme, přidáme šafrán a uvaříme doměkka. Uvařené maso obereme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme troškou vývaru.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem. Dobře rozmícháme a na mírném ohni vaříme 45 minut.
Vývar přecedíme, dáme do něj maso, nakrájenou jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy a necháme přejít varem. Do uvařené polévky dáme rozšlehané žloutky a citronovou šťávu.
Před podáváním dozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 418x
Komentáře receptu Gruzínská kuřecí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!