Jelení guláš s houbami
Suroviny
700 g zvěřiny na guláš
150 g prorostlé anglické slaniny
3 cibule
4 lžíce oleje
3 stroužky česneku
100 g sušených hub
1 lžička sušeného tymiánu
250 ml hovězího vývaru
300 ml černého piva
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 svazek zelené petrželky
3 bobkové listy
250 g rajčat
OZDOBA:
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce brusinkového kompotu
Postup
Sušené houby namočíme do horké vody. Maso a slaninu nakrájíme na kostky.
Na rozpáleném oleji maso orestujeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, tymián, sůl a pepř. Podlijeme vývarem a pivem, přidáme namočené scezené houby a promícháme. Přimícháme nasekanou petržel, bobkový list a pod pokličkou dusíme.
Těsně před koncem dušení přidáme oloupaná rajčata a krátce povařte.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 757x
Komentáře receptu Jelení guláš s houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!