Pěna z černého kořene
Suroviny
1 kg černého kořene
1 l mléka
500 ml smetany
voda
100 g másla
500 g šalotky
200 g hladké mouky
5 vajec
prášek do pečiva
čerstvá řeřicha
sůl
pepř
Postup
Černý kořen oloupeme, kousek odložíme stranou, většinu nakrájíme a v mléčné vodě uvaříme doměkka. V mixéru ho vyšleháme do pěny, kterou zjemníme máslem a smetanou. Šalotku nasekáme najemno a na másle orestujeme dozlatova. Žloutky vyšleháme s moukou a práškem do pečiva a pak do směsi přidáme osmaženou šalotku. Hmotu nadlehčíme sněhem z bílků a ve vymazaném pekáčku upečeme dozlatova.
Svítek rozkrájíme na trojúhelníky. Z čerstvého a na slabé plátky nakrájeného kořene osmažíme chipsy.
Na talíři servírujeme pěnu s kouskem svítku, několika chipsy a čerstvou řeřichou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 960x
Komentáře receptu Pěna z černého kořene
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!