Pěna z černého kořene

Suroviny

1 kg černého kořene
1 l mléka
500 ml smetany
voda
100 g másla
500 g šalotky
200 g hladké mouky
5 vajec
prášek do pečiva
čerstvá řeřicha
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Černý kořen oloupeme, kousek odložíme stranou, většinu nakrájíme a v mléčné vodě uvaříme doměkka. V mixéru ho vyšleháme do pěny, kterou zjemníme máslem a smetanou. Šalotku nasekáme najemno a na másle orestujeme dozlatova. Žloutky vyšleháme s moukou a práškem do pečiva a pak do směsi přidáme osmaženou šalotku. Hmotu nadlehčíme sněhem z bílků a ve vymazaném pekáčku upečeme dozlatova.

Svítek rozkrájíme na trojúhelníky. Z čerstvého a na slabé plátky nakrájeného kořene osmažíme chipsy.

Na talíři servírujeme pěnu s kouskem svítku, několika chipsy a čerstvou řeřichou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 960x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pěna z černého kořene


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist