Dančí hřbet v bylinkách
Suroviny
800 g dančího hřbetu
500 g toustového chleba
200 g listového špenátu
200 g slaniny
200 g másla
200 ml mléka
200 g čerstvých lišek a hříbků
5 vajec
200 g hrubé mouky
100 ml olivového oleje
1 lžíce demi glacée
sůl
svazek rozmarýnu a tymiánu
Postup
Maso očistíme, osolíme a obalíme v nasekaných bylinkách. Toustový chleba nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěnou slaninu, špenátové listy, žloutky a hrubou mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a hmotu nadlehčíme a zabalíme do folie, pak povaříme na páře asi 20 minut.
Lišky očistíme a orestujeme na másle, přidáme lžíci omáčky demi glacée a zjemníme smetanou.
Maso prudce opečeme na olivovém oleji a dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Před podáváním krátce orestujeme nádivku na másle a podáváme spolu s ragú z lišek a pečeným hřbetem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 723x
Komentáře receptu Dančí hřbet v bylinkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!