Srnčí terinka s kaštanovým pyré

Suroviny

300 g srnčí plece
200 g srnčích jater
100 g slaniny
200 g cibule
200 g jedlých kaštanů
200 g kompotovaných jeřabin
200 ml smetany
100 ml červeného vína
20 g čerstvého rozmarýnu
100 g vepřového sádla
trocha vývaru
jalovec

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí maso a játra nakrájíme najemno, na sádle rozpustíme slaninu a orestujeme cibulku. Do směsi dáme srnčí maso, játra a čerstvý rozmarýn, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a vývarem a vaříme doměkka. Až ssměs částečně vychladne, rozmixujeme ji na jemnou fáš, kterou nalijeme do teriny vyložené potravinovou fólií a necháme vychladit.

Kaštany oloupeme a uvaříme ve vodě, přidáme smetanu a rozmixujeme, pyré dáme do ledničky odležet. Jeřabiny společně s vínem zredukujeme v hrnci a pak znovu rozmixujeme a vychladíme.

Na talíř servírujeme lžíci kaštanového pyré a vychlazenou terinu s jeřabinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 336x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí terinka s kaštanovým pyré


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist