Kyselo s vejci z Krkonoš
Suroviny
3/4 l vody
4 vejce
4 větší brambory
2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých
50 g másla
kmín
sůl
pažitka
na kvas:
10 lžic žitné mouky
50 g droždí
400 ml vody
kousek chlebové kůrky
Postup
Připravíme kvas tak, že droždí, mouku a chlebovou kůrku rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. Sušené houby rozdrtíme (čerstvé nadrobno nakrájíme), vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme část másla, přilijeme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Pak je vmícháme do polévky. Kvas nejprve důkladně promícháme, pak jej vmícháme do polévky a povaříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do hotové polévky. Na talíři kyselo posypeme nakrájenou pažitkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 321x
Komentáře receptu Kyselo s vejci z Krkonoš
anonym: | středa 17. března 2010 |
Droždí do kysela? To si snad děláte pr*del? Tam žádný droždí se nedává a to já moc dobře vím, protože si ho minimálně 1× za měsíc dělám a to vám tady pomalu každý na Krkonoších, kdo ho dělá řekne. | |
anonym: | čtvrtek 14. prosince 2006 |
Děkuji za upozornění, už je to opravené. Zdena | |
anonym: | čtvrtek 14. prosince 2006 |
Chtěl bych se zeptat, zda na přípravu kvasu, tj. rozmíchání 10 lžíc žitné mouky, 50 g droždí + chlebová kůrka opravdu stačí 40 ml vody. Nechybí tam nula (400 ml). Děkuji za upřesnění či potvrzení. Jura Čermák juracermak@gmail.com |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!