Kebab z mletého masa
Suroviny
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 - 3 lžíce hladké mouky
1 cibule
2 vejce
150 ml vody
koření dle chuti
1 lžičku soli
OMÁČKA:
150 ml hustého bílého jogurtu
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
3 stroužky česneku
špetka drceného kmínu
sůl
mletý černý pepř
špetka estragonu (příp. oregana)
Postup
Mletá masa smícháme dohromady. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a přidáme k masu. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, ostatní koření a vodu. Důkladně promícháme a necháme odležet v lednici.
Mezitím si připravíme omáčku. Česnek prolisujeme. Smícháme jogurt, majonézu a zakysanou smetanu. Ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a estragonem.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Z masové směsi namočenýma rukama tvoříme šišky, které napichujeme na špízové špejle nebo je dáváme přímo na rošt. Rychle zapečeme. Po chvíli teplotu snížíme na 175 °C a šišky obrátíme a dopečeme.
Podáváme s omáčkou, zeleninou a čerstvým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 124x
Komentáře receptu Kebab z mletého masa
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!