Tarte Tatin se skořicí (obrácený koláč)
Suroviny
1 kg jablek
1 balení listového těsta
šťáva z 1 citronu
rum
1 balíček skořicového cukru
125 g másla
rozinky nebo ořechy
Postup
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Ochutíme citronovou šťávou. Formu vymažeme máslem a vyskládáme do ní jablka až po okraj. Pokud chceme do koláče přidat rozinky (příp. ořechy), smícháme je s jablky a touto směsí vyložíme formu. Směs zakryjeme tence vyváleným listovým těstem, které ořízneme podle tvaru formy a propícháme ho vidličkou, aby během pečení nevyběhlo. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme skořicový cukr a rum a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Upečený koláč vyklopíme a ještě teplý ho polijeme vzniklou skořicovou směsí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 458x
Komentáře receptu Tarte Tatin se skořicí (obrácený koláč)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!