Boloňská omáčka
Suroviny
1 cibule
1 mrkev
1 naťový celer
400 g rajčat
40 g parmazánu
50 g pancetty (příp. uzené slaniny)
2 lžíce másla
250 g směsi mletého masa
1 lžíce rajského protlaku
100 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
1 bobkový list
sůl
pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme na vrcholku, spaříme horkou vodou a oloupeme. Z dužiny odstraníme semínka a nakrájíme jí na kostky (můžeme použít i sekaná zavařená rajčata). Parmazán nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Máslo rozpustíme na středním ohni v hluboké pánvi, krátce na něm osmahneme cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé koustičky. Přidáme slaninu a krátce jí spolu s ostatními surovinami osmahneme. Přimícháme mleté maso, poté rajský protlak. Chvíli dusíme a poté přilijeme víno, osolíme, opepříme. Do omáčky na závěr přidáme rajčata, bobkový list a necháme 20 Minut povařit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 809x
Komentáře receptu Boloňská omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!