Těstovinový nákyp
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená nahrubo
230 g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku nadrobno nakrájený
400 g rajčat z konzervy nakrájených
1 lžíce rajčatového protlaku
180 g makaronů
3 žloutky
3 bílky
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř
máslo na vymazání
parmezán na posypání
Postup
Troubu předehřejeme na 190 °C (plynová trouba stupeň 5). Na hluboké pánvi rozehřejem olej a osmahneme na něm cibuli doměkka. Potom do ní vmícháme maso a opékáme, dokud nezmění barvu. Maso mícháme a rozmačkáme, aby jsme rozmačkali hrudky. Přimícháme česnek, rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň a zvolna dusíme. Po 20ti minutách pánev odstavíme a omáčku necháme mírně vychladnout.
Zapékací mísu vytřeme máslem. Žloutky rozšleháme a vmícháme do omáčky s masem. Potom přidáme uvařené a okapané těstoviny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těstovinové směsi. Tu dáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 45 minut dozlatova.
Hotový nákyp posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 519x
Komentáře receptu Těstovinový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!