Těstovinový nákyp

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená nahrubo
230 g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku nadrobno nakrájený
400 g rajčat z konzervy nakrájených
1 lžíce rajčatového protlaku
180 g makaronů
3 žloutky
3 bílky
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř
máslo na vymazání
parmezán na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 190 °C (plynová trouba stupeň 5). Na hluboké pánvi rozehřejem olej a osmahneme na něm cibuli doměkka. Potom do ní vmícháme maso a opékáme, dokud nezmění barvu. Maso mícháme a rozmačkáme, aby jsme rozmačkali hrudky. Přimícháme česnek, rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň a zvolna dusíme. Po 20ti minutách pánev odstavíme a omáčku necháme mírně vychladnout.

Zapékací mísu vytřeme máslem. Žloutky rozšleháme a vmícháme do omáčky s masem. Potom přidáme uvařené a okapané těstoviny.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těstovinové směsi. Tu dáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 45 minut dozlatova.

Hotový nákyp posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 519x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Těstovinový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist