Medová zmrzlina Semifredo
Suroviny
300 ml ušlehané šlehačky
100 ml tekutého medu
1 vejce
4 žloutky (nejlépe sytě oranžové)
oříšky na ozdobení
Postup
Dáme vařit vodu v rendlíku, na něj dáme místu s vejcem a žloutky a za stálého míchání (i ručním mixérem) šleháme do pěny. Nevaříme, aby se žloutky nesdrcly, jen prohříváme. Když vznikne žlutá pěna, odstavíme z ohně a vmícháme vejce a med do šlehačky.
Potravinářskou fólií vyložíme formu na chléb (nebo srnčí hřbet) a nalijeme do ní hmotu. Potravinářskou fólií ji přikryjeme a dáme zmrazit asi na 2 hodiny.
Podáváme pokropené medem a posypané opraženými oříšky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 757x
Komentáře receptu Medová zmrzlina Semifredo
anonym: | čtvrtek 14. června 2007 |
trochu tyha |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!