Plněné artyčoky
Suroviny
4 artyčoky
150 ml bílého vína
4 lžíce černých oliv
4 rajčata
2 stroužky česneku
2 šalotky
2 lžíce kaparů
2 plátky světlého toustového chleba
100 g parmazánu
olivový olej
citronová šťáva
sůl
Postup
Toustový chleba rozdrobíme do mísy, přidáme nakrájené olivy, šalotky, česnek, kapary a rajčata, zastříkneme trošku olivovým olejem a bílým vínem a smícháme dohromady. Artyčoky omyjeme, osušíme, zbavíme stonku a spodních listů, rozpůlíme je a odstraníme střed. Zeleninu pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na plochou grilovací misku vymazanou olejem a každou půlku naplníme připravenou nádivkou.
Misku dáme na gril, zalijeme vínem a zvolna pečeme, před dokončením posypeme artyčoky hobliknami parmazánu a počkáme, až sýr trošku neroztaje.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 034x
Komentáře receptu Plněné artyčoky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!