Cmunda - bramborák
Suroviny
1 kg brambor
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mléka
sůl
majoránka
1 lžička celého kmínu
1 lžíce hladké mouky
olej na smažení
Postup
Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.
Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách.
Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu.
Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 29 116x
Komentáře receptu Cmunda - bramborák
Petra: | úterý 20. října 2015 |
vyskoušela jsem tu cmundu jak píše paní níže místo mouky-strouhánka a je to super věc.Chtěla bych jí poděkovat :) cmunda chutnala všem :D Moc dík za radu | |
anonym: | pondělí 5. listopadu 2012 |
bramborák mám nejraději,někdy si dělám ze zelím a ang.slaninou velmy dobre | |
Laďka: | pondělí 29. března 2010 |
...hned to zkusím s tou strouhankou a s vajíčkem, samozřejmě ;o)Laďka, Praha | |
Jana: | sobota 5. prosince 2009 |
A když je uděláte bez koření, můžete je posypat cukrem. To milují moje děti. | |
anonym: | pondělí 7. září 2009 |
Já místo mouky používám bramborové těsto v prášku.A brambory strouhám na hrubo nedávám vejce! | |
anonym: | pátek 8. června 2007 |
dik | |
anonym: | pátek 8. června 2007 |
nežrat | |
anonym: | pátek 8. června 2007 |
tučné žrádlo... | |
anonym: | neděle 25. března 2007 |
Dobrý den,chtěla bych přispět jednou radou.Už to dělám léta a kdo ochutná moje bramboráčky,ptá se proč jsou tak dobře křupavé.Je to velice jednoduché.Místo mouky zahustím bramborové těsto prositou strouhankou.Je jemná,ale když se bramboráky smaží na oleji,krásně se do zlatova opečou a křupou.Nemám ráda bramboráky,ve kterých je příliš mnoho mouky,takže jsem to vyřešila takto.A ještě je dobré,když k bramboráčkům uděláte zelný salát,který je velice jednoduchý.Sáček zakysaného zelí,nadrobno nakrájenou malou cibuli,cukr dle chuti a asi 1 dcl vody.Zamícháte a porcujete buď přímo na talíř k bramboráčkům nebo zvlášť do misek.Takže dobrou chuť Vám přeje Jana Klejnová z Hradce Králové. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!