Rybí ragú s chřestem a hrachovými lusky
Suroviny
300 g rybích filet
350 g bílého chřestu
150 g hrachových lusků
citrónová šťáva
bílý pepř
malá mrkev
1 zakysaná smetana
1 lžíce bílého vína
1/2 svazku kopru
sůl
cukr
Postup
Chřest oloupeme a ukrojíme konce, omyjeme a nakrájíme na cca 5 cm dlouhé kousky. Okrájíme konečky lusků a omyjeme. Do 1/2 l vroucí vody přidáme sůl a špetku cukru a vložíme do ní chřest. Vaříme asi 15 minut. Poté přidáme lusky a vaříme dalších 5 minut. Filety omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou, posypme solí a pepřem a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Zeleninu přecedíme a vývar si ponecháme. Zakysanou smetanu smícháme se 150 ml vývaru a necháme vařit. Do omáčky přidáme filety a kousky mrkve a vše vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme chřest a hrášek a necháme je v ní prohřát. Dochutíme bílým vínem a posypeme jemně nasekaným koprem. Jako přílohu podáváme rýži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 113x
Komentáře receptu Rybí ragú s chřestem a hrachovými lusky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!