Jahelník
Suroviny
100 g jáhel
500 ml mléka
7 jablek
3 lžíce medu
2 lžičky skořice
2 lžíce kakaa
2 vejce
10 g rozinek
10 g kokosu
dle potřeby Perla
Postup
Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme v mléce za častého míchání do měkka. Uvařené jáhly scedíme, případně vymačkáme přebytečné mléko a necháme vychladnout. Mezitím nastrouháme 6 - 8 jablek, přidáme skořici, med, rozinky a promícháme. Tuto směs přidáme k vychladlým jáhlům, přidáme vejce a kakao (nemusí být) a dobře promícháme.
Zapékací misku vymažeme Perlou a vysypeme strouhaným kokosem a směs do ní urovnáme. Pečeme na 200 °C do růžova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 344x
Komentáře receptu Jahelník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!