Pstruh pečený na uhlí
Suroviny
2 střední pstruzi
2 větší citrony
80 g másla
větší svazek čerstvých bylinek (libeček, petržel, koriandr, tymián)
4 lžíce olivového oleje
sůl
Postup
Ryby vykucháme, očistíme, omyjeme, důkladně osušíme a zvenku i zevnitř osolíme. Do každé ryby dáme kousek másla a hrst omytých bylinek a dáme je na větší kus alobalu, který jsme předtím vymazali olejem.
Na pstruhy dáme tenké plátky citronu, posypeme zbytkem nasekaných bylinek, papiloty důkladně zabalíme, aby z nich nevytékala šťáva a dáme pomalu péct do řeřavých uhlíků, zhruba na 35 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 700x
Komentáře receptu Pstruh pečený na uhlí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!