Maďarský guláš I.
Suroviny
1,5 kg hovězí kližky nakrájené na velké kostky
1 lžíce rostlinného oleje
5 cibulí nakrájených na kolečka
3 červené papriky nakrájené na proužky
2 brambory nakrájené na kostky
100 g rajčatového protlaku
3 drcené stroužky česneku
3 lžíce mleté sladké papriky
1 čajová lžička majoránky
4 dl vody
sůl
pepř
NA ZAHUŠTĚNÍ:
40 g hladké mouky
trocha vody
Postup
V hrnci na oleji zpěníme nakrájené červené papriky a cibuli. Vložíme všechny ostatní suroviny kromě mouky a necháme dusit. Před podáváním smícháme v misce mouku s vodou, směs nalijeme do hrnce, zamícháme a necháme 10 minut houstnout.
Podáváme s chlebem nebo tarhoňou (typická maďarská těstovina).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 911x
Komentáře receptu Maďarský guláš I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!