Cizrnová polévka s klobásou
Suroviny
200 g sušené cizrny
1 cibule
3 papriky různých barev
400 g jemné klobásy
20 g másla
4 rajčata
dle chuti cukr
špetka kajenského pepře
mletý černý pepř
1 lžička kmínu
4 lžíce olivového oleje
nať ze dvou cibulek
sůl
Postup
Cizrnu propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den jí pak zalijeme čerstvou vodou a vaříme na skus. Před konce vaření osolíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme lžičku kmínu i nakrájené papriky a orestujeme. Zalijeme vývarem z cizrny (příp. můžeme dolít vodu), okořeníme oběma druhy pepře a asi 10 minut zvolna vaříme.
Klobásu rozkrájíme na kolečka, která opečeme na másle a společně se scezenou cizrnou a nakrájenými rajčaty přidáme do polévky. Vše už jen společně prohřejeme. Polévku dosolíme, opepříme a přidáme dle chuti cukr. Přisypema nať a polévku odstavíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 427x
Komentáře receptu Cizrnová polévka s klobásou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!