Punčovina na dotvarování dortů
Suroviny
odřezky z dortových korpusů nebo piškot ze 2 vajec
zbytky krému
džem
rum
pořípadně kompotová šťáva nebo silnější ovocný sirup
Postup
Odřezky z korpusů rozmělníme v misce. Pokud je nemáme, upečeme si piškot ze 2 vajec (např.podle receptu na piškotovou roládu, suroviny upravíme podle počtu vajec a pečeme v přiměřeně velké formě). Přidáme zbytky krému, džem, ochutíme rumem. Když je hmota moc suchá, přidáme šťávu z kompotu nebo silnější ovocný sirup. Musí vzniknout hmota, která nebude ani příliš suchá, ani mokrá, aby se odlepila od misky a dala se z ní vytvarovat např.kulička. Hmotou doplňujeme na dortech potřebné tvary.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 20 927x
Komentáře receptu Punčovina na dotvarování dortů
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!