Knedlíčky v marcipánu a pistáciích
Suroviny
NA KNEDLÍČKY:
400 g marcipánové hmoty
moučkový cukr
3 lžíce jahodové marmelády
8 velkých jahod
50 g nastrouhaných nesolených pistácií (příp. kokosu)
zelené potravinářské barvivo
JAHODOVÁ OMÁČKA:
250 g zralých jahod
2 lžíce cukru (příp. vanilkového cukru)
Postup
Marcipánovou hmotu důkladně propracujeme na ploše poprášené cukrem. Rozdělíme jí na 8 kousků. Z každého vytvarujeme placku. Pak zahřejeme marmeládu. Očištěné jahody pak pomocí štětečku potřeme zahřátou marmeládou a každou porci zabalíme do kousku marcipánu.
Jahodové knedlíčky znovu potřeme marmeládou a obalíme je v pistácicíh nebo kokosu obarveném nazeleno. Zbylý marcipán obarvíme také nazeleno a vytvarujeme lístečky. Jahory určené na omáčku očistíme, rozmixujeme a přisladíme. Připravené knedlíčky rozdělíme po dvou na talířky. Doplníme je trochou jahodové omáčky a dozdobíme lístečky vytvarovanými z marcipánu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 987x
Komentáře receptu Knedlíčky v marcipánu a pistáciích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!