Pikantní bramborová směs
Suroviny
8 velkých brambor
4 špekáčky
4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
černé pivo
1 lžíce provensálského koření
2 lžíce grilovacího koření
cibule
Postup
Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské a grilovací koření. Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky, špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Brambory a špekáčky dáme do zapékací mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20ti minutách zalijeme zbývajícím piem, promícháme a pečeme zhruba 75 minut. Během pečení se zálivka vsákne do brambor a v pekáči zůstane hustá omáčka. Na talíři posypeme směs jemně nakrájenými kroužky cibule.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 427x
Komentáře receptu Pikantní bramborová směs
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!