Králík na černém pivě
Suroviny
1 naporcovaný králík
250 g uzeného bůčku
palička česneku
500 ml černého piva
drcený kmín
1 lžíce sádla
1 lžíce škrobu
sůl
Postup
Omyté porce králíka osolíme a rozložíme je do pekáče vymazaného sádlem. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pokmínujeme a poklademe plátky uzeného bůčkku, které připíchneme párátky. Vše zalijeme pivem a pečeme v troubě zhruba 90 minut při teplotě 200 °C.
Až maso změkne, vyndáme ho z pekáče a šťávu zahustíme lžící škrobové moučky. Králíka dáme zpět a společně ještě 10 minut dopékáme. Králíka podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 656x
Komentáře receptu Králík na černém pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!