Estonská dýňová polévka
Suroviny
1 kg dýně
4 hrnky kuřecího vývaru
60 g másla
1 cibule
3/4 hrnku smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvá bazalka
Postup
Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky, v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a opékáme jí opatrně zhruba 15 minut doměkka. Přidáme dýni, vývar a vaříme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně změkně, potom jí necháme vychladit. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku za stálého míchání ohřejeme.
Před podáváním jí posypeme čerstvou bazalkou.
Pozn.: Pokud není dýně úplně dozrálá, můžeme jí použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 769x
Komentáře receptu Estonská dýňová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!