Míchaná vajíčka
Suroviny
2-3 vejce
1 lžíce másla
1 jarní cibulka i s natí
1 menší cibule
1 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm krátce osmažíme. Pokud nemáme jarní cibulku, zpěníme na másle nadrobno nakrájenou malou bílou cibuli. Přidáme rozklepnutá vejce, posolíme, podle chuti opepříme, a když začne bílek tuhnout, promícháme je. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na oleji ji osmažíme dokřupava (dozlatova). Křupavou cibulkou posypeme míchaná vajíčka na talíři.
Podáváme s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 29 100x
Komentáře receptu Míchaná vajíčka
anonym: | neděle 7. srpna 2011 |
6 vajíček sem si dal a bylomi to málo a tak sem si jich ještě 10 přidělal a šel sem se dojíst do hospody guláškem s 9 ti knedlíkama |
|
anonym: | středa 23. března 2011 |
Na míchana vajíčka zásadně použivejte domácí, selská, která si můžete objednat na adrese : jansajindrich@seznam.cz Jinak je to velmi dobré na potenci. |
|
anonym: | čtvrtek 10. února 2011 |
Děcka neblázněte, já si vždycky dělám míchaná vajíčka tak z 8 vajec... | |
Zdena: | úterý 30. listopadu 2010 |
Kolik vajec - to je přece velice individuální, podle toho, jaký je kdo jedlík a jak má velký hlad. Jinak opravdu ta cibulka jako základ se jen zpění, nenechá se ztmavnout a bílek začne tuhnout velice brzy. Pokud jde o cibulku, která se připravuje na ozdobení na trošce oleje, chce to také vystihnout ten pravý okamžik, protože "dojde". Začátečníci si to asi musí vyzkoušet. | |
anonym: | úterý 30. listopadu 2010 |
kolik si mám udělat vajec aby ta porce byla akorát jan | |
Petr /Dolní Poustevna/: | středa 4. srpna 2010 |
Recept určitě fajn, hlavně ta cibulka na vrchu tomu dodá. Akorát pár připomínek, u toho čekání než začne bílek tuhnout moc neotálet, cibulka dole se pořád dělá a pokud počkáte déle jako já přichytne se Vám. To samé s cibulkou na oleji, čekal jsem až bude hnědá, ale má se sundat dřív, protože ještě kapku dojde a já už jí měl také až moc. Na vyhození to nebylo, ale měl jsem to na hranici a chytlo to už víc tu nahořklou chuť namísto té správně nasládlé. Chybama se člověk učí: "Příště budeme chytřejší staroušku". | |
anonym: | pondělí 31. května 2010 |
Já si dělám míchaná vejce normálně ze 4 vajec, to je normální porce. | |
anonym: | pátek 11. července 2008 |
No, ale nenažranýho ..... | |
anonym: | středa 25. června 2008 |
ta porce je tak pro pul člověka | |
anonym: | neděle 4. března 2007 |
U nás pro jednu osobu. Zdena | |
anonym: | neděle 4. března 2007 |
Pro kolik je tento recept osob ?? díky za odpověď |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!