Burisonová hmota na tvarování
Suroviny
150 g rýžových burisonů
42 g másla
špetka soli
285 g pěnových bonbónů
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
23 cm kulatou formu vymažeme tukem a to samé uděláme s větší mísou a středně velkou teflonovou pánví. Do mísy dáme burisony, na pánev na malém plameni rozpustíme máslo a sůl, přidáme bonbóny a za stálého míchání rozpustíme. Přidáme vanilkový extrakt a zamícháme. Vlijeme na burisony a promícháme tak, aby se všechny burisony obalily v rozpuštěných bonbónech. Hmotu překlopíme do formy a lžící utlačíme, aby byla vrstva burisonů rovnoměrná a necháme je při pokojové teplotě vychladnout. Pak hmotu nakrájíme na kousky a skladujeme vzduchotěsně uzavřené při pokojové teplotě několik dní. Hmotu je možné mrazit, když je třeba, ohřejeme ji v mikrovlnné troubě.
Pozn.: Za tepla se směs dobře tvaruje
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 263x
Komentáře receptu Burisonová hmota na tvarování
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!