Sýrový dort s bagetkou
Suroviny
200 g čerstvého přírodního sýra
100 g měkkého tvarohu
5 plátků želatiny
4 bagetky
4 lžíce strouhaného parmazánu
svazek pažitky
1 bílek
voda
sůl
Postup
Parmazán rozvaříme ve 100 ml vody a vychladlou směsí přelijeme bagetky. Sýr rozšleháme s polovinou pažitky a tvarohem, osolíme, směs nahřejeme nad párou na teplotu zhruba 30 °C. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, dáme do skleněné misky, zakryjeme fólií, dáme do mikrovlnné trouby rozpustit a pak jí vmícháme do sýrové směsi. Přidáme sníh z bílku a špetky soli.
Směsí naplníme kulatou misku vyloženou potravinářskou fólií - na dno rozetřeme třetinu hmoty, přidáme bagetky a zakryjeme zbylým sýrem. Povrch posypeme pažitkou a necháme v chladu rozležet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 104x
Komentáře receptu Sýrový dort s bagetkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!