Vepřová krkovička na karamelu

Suroviny

600 g vepřové krkovice
5 plátků toustového chleba
2 žloutky
trocha piva
sůl
pepř
zelená petrželka
muškátový oříšek

NA PEČENÍ:
500 ml černého piva
voda
2 mrkve
1/4 celeru
petržel
sůl
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
kousek celé skořice
plátek másla
1 lžíce octa
4 lžíce cukru

recept nemá fotografii

Postup

Toustový chléb nakrájíme na kostičky, přidáme žloutky, pivo, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, nasekanou petrželku a promícháme. V horní části masa vyřízneme kapsu, naplníme jí směsí a otvor sepneme špejlí (příp. špízem). Maso dáme do pekáče, obložíme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme koření, máslo, podlijeme pivem a vodou, osolíme a pečeme při 170 °C zhruba 90 minut do změknutí.

Na pánvi za stálého míchání rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Povrch masa potřeme karamelem a dopečeme.

Šťávu, zeleninu a koření (kromě skořice) rozmixujeme do hladké omáčky, dle potřeby zředíme horkou vodou, dosolíme, dopepříme a dochutíme octem. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 001x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová krkovička na karamelu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist