Kapr s černým kořenem
Suroviny
800 g filetů z kapra
1 citron
olivový olej
1 stroužek česneku
PŘÍLOHA:
500 g černého kořene
100 ml bílého vína
100 ml rybího vývaru
1 kelímek smetany na šlehání
pažitka
sůl
RESTY:
600 g brambor vařených ve slupce
2 lžíce másla
strouhaný muškátový oříšek
olej
sůl
Postup
Očištěné filety z kapra potřeme olivovým olejem, pokapeme citronem a opečeme s česnekem po obou stranách grilu. Oloupaný černý kořen nakrájíme a necháme vydusit ve směsi vína a rybího vývaru, přidáme smetanu a svaříme. Černý kořen vyndáme a omáčku necháme lehce zhoustnout. Nakonec přidáme pažitku.
Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s muškátovým oříškem a solí, směs osmažíme na oleji.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 993x
Komentáře receptu Kapr s černým kořenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!