Steak z roštěné
Suroviny
4 plátky z vysoké roštěné (po 200 - 250 g)
9 lžic extra panenského olivového oleje
snítka čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé petrželky
2 stroužky česneku
šťáva z citronu
Postup
Gril rozpálíme na teplotu 250 - 300 °C. Steaky osolíme, opepříme, zakápneme zhruba polovinou oleje a na přímém ohni grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během pečení můžeme maso potírat větvičkou rozmarýnu namočenou v oleji. Hotové steaky zakryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 3 - 4 minuty.
Nasekáme petrželku, česnek, piřdáme zbylý olej, citronovou šťávu a maso v této směsi obalíme, naporcujeme, jemně osolíme mořskou solí a servírujeme. Podáváme s lehkým salátem nebo grilovanou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 772x
Komentáře receptu Steak z roštěné
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!