Steak z roštěné

Suroviny

4 plátky z vysoké roštěné (po 200 - 250 g)
9 lžic extra panenského olivového oleje
snítka čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé petrželky
2 stroužky česneku
šťáva z citronu

recept nemá fotografii

Postup

Gril rozpálíme na teplotu 250 - 300 °C. Steaky osolíme, opepříme, zakápneme zhruba polovinou oleje a na přímém ohni grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během pečení můžeme maso potírat větvičkou rozmarýnu namočenou v oleji. Hotové steaky zakryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 3 - 4 minuty.

Nasekáme petrželku, česnek, piřdáme zbylý olej, citronovou šťávu a maso v této směsi obalíme, naporcujeme, jemně osolíme mořskou solí a servírujeme. Podáváme s lehkým salátem nebo grilovanou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 772x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Steak z roštěné


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist