Husí prsíčka na pomerančích

Suroviny

2 husí prsa
2 pomeranče
30 g másla
200 ml slepičího vývaru
30 g cukru
olej
sůl
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Husí prsa omyjeme, osusíme, kůži několikrát propíchneme, osolíme a posypeme kmínem. Z jednoho celého pomeranče vymačkáme šťávu, druhý pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Maso zprudka opečeme na 20 g másla na straně s kůží a poté i z druhé strany. Prsa přendáme do pekáčku, zalijeme šťávou z pomeranče a slepičím vývarem. Vložíme do trouby předehřáté asi na 200 °C. Pečeme asi 45 minut a během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a přidáme cukr. Až cukr zkaramelizuje, přidáme šťávu z pekáčku a také dílky pomeranče. Společně chvíli prohřejeme a podle potřeby omáčku také přisolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 796x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 3) 5,00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husí prsíčka na pomerančích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist