Pečený vepřový bůček s broskvemi

Suroviny

1 kg libového bůčku v celku s kostí
8 čerstvých broskví překrojených napůl a zbavených pecek (může být i kompot)
1 svazek čerstvého tymiánu (lístky otrháme a posekáme)
200 g másla
sůl
čerstvě umletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220°C.

Do kůže uděláme centimetr od sebe hlubší zářezy, můžeme zajet až do masa, potom nožem opatrně oddělíme částečně maso od kostí. Tymián utřeme s máslem, přidáme sůl a pepř. Takto ochucené máslo rozdělíme do otvorů mezi kostmi a masem, trošku si dáme stranou. Dále do otvorů umístíme co nejvíce broskví. Maso opět přitlačíme ke kostem a pevně je ovážeme režnou nití, aby s v něm broskve držely.

Dáme na plech nebo do pekáče, obložíme zbylými broskvemi a vším, co chceme podávat zároveň s masem. Nahoru položíme zbytek ochuceného másla a pečeme asi hodinu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 179x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený vepřový bůček s broskvemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist