Pečený vepřový bůček s broskvemi
Suroviny
1 kg libového bůčku v celku s kostí
8 čerstvých broskví překrojených napůl a zbavených pecek (může být i kompot)
1 svazek čerstvého tymiánu (lístky otrháme a posekáme)
200 g másla
sůl
čerstvě umletý pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 220°C.
Do kůže uděláme centimetr od sebe hlubší zářezy, můžeme zajet až do masa, potom nožem opatrně oddělíme částečně maso od kostí. Tymián utřeme s máslem, přidáme sůl a pepř. Takto ochucené máslo rozdělíme do otvorů mezi kostmi a masem, trošku si dáme stranou. Dále do otvorů umístíme co nejvíce broskví. Maso opět přitlačíme ke kostem a pevně je ovážeme režnou nití, aby s v něm broskve držely.
Dáme na plech nebo do pekáče, obložíme zbylými broskvemi a vším, co chceme podávat zároveň s masem. Nahoru položíme zbytek ochuceného másla a pečeme asi hodinu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 179x
Komentáře receptu Pečený vepřový bůček s broskvemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!