Provensálská polévka
Suroviny
500 g rajčat
3 cibule
4 lžíce oleje
1,5 l vody
2 kostky Knorr Slepičí bujón
125 g bílých fazolí
1 saturejka
500 g zelených fazolových lusků
250 g brambor
3 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžička Knorr Aromat
1 svazek bazalky
pepř
Postup
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na 2 polévkových lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostky, přidáme a krátce smažíme s cibulkou. Přilijeme vodu, rozpustíme v ní Knorr Slepičí bujón. Přidáme bílé fazole a saturejku a vše vaříme přikryté 10 min.
Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme, nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše přidáme do polévky a vaříme přikryté cca 20 minut. Z polévky vybereme saturejku a dochutíme Knorr Aromatem a pepřem.
Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Stroužky česneku oloupeme a rozmačkáme. Oboje smícháme s rajským protlakem, zbylým olejem a parmezánem. Hotovou pastu postupně vmícháme do polévky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 160x
Komentáře receptu Provensálská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!