Bůček pečený na šalvěji I.
Suroviny
2 paličky česneku (rozdělené na stroužky)
2 kg bůčku s kostí (kůži nařežeme)
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
1 svazek šalvěje
Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dáme na dno pekáčku. Bůček pomažeme olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Položíme ho do pekáčku kůží dolů a pečeme tři hodiny.
Zvyšíme teplotu na 180 °C, bůček obrátíme, přidáme šalvěj a dalších 30 – 45 minut pečeme, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 493x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Bůček pečený na šalvěji I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!