Pařížský dort
Suroviny
KORPUS:
3 vejce
140 g cukru
30 g kakaa
4 lžíce vlažné vody
70 g hrubé mouky
1/2 lžíce prášku do pečiva
KRÉM:
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
40 g kakaa
BEŠAMEL:
30 g másla
30 g hladké mouky
200 ml mléka
300 ml šlehačky
dortová forma 25cm
Postup
Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu a přimícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, vymícháme do hladka.
Nalejeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
Uvaříme si bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme. Bešamel vaříme za občasného míchání, poté necháme vychladnout.
Do misky dáme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20mint, krém se musí lesknout.
Korpus vrátíme do formy, naneseme krém a rozetřeme.
Dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, nejlépe však do druhého dne.
Do dvou misek si rozdělíme šlehačku a do jedné přidáme 3 - 4 lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 801x
Komentáře receptu Pařížský dort
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!